Jabłko pod kruszonką
Składniki:
jabłko 150g
mąka owsiana/ pszenna pełnoziarnista typ 1850 20g
cynamon 5g
sok z cytryny 10ml
masło 10g
ksylitol 25g
Sposób przygotowania:
Rozgrzać piekarnik do temp. 180°C.
Kruszonka Do naczynia miksującego włożyć mąkę, masło, ksylitol, zmiksować. Przełożyć do innego naczynia.
Masa jabłkowa: Pokroić w drobną kostkę jabłka, dodać cynamon, ksylitol (5g z 25g) oraz sok i wymieszać. Przełożyć do kokilek.
Masę jabłkową posypać kruszonką, piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 180°C przez około 25 – 30 minut (dopóki kruszonka nie nabierze złocisto-brązowego koloru). Podawać na ciepło.
Chcę poznać darmowy dzień diety zimowej KLIK
Nie chcę liczyć kalorii potrzebuję diety dla zabieganych KLIK
Sposób przygotowania Thermomix:
Rozgrzać piekarnik do temp. 180°C.
Kruszonka Do naczynia miksującego włożyć mąkę, masło, ksylitol, rozdrobnić 10 s/obr. 6. Przełożyć do innego naczynia.
Masa jabłkowa: Do naczynia miksującego włożyć jabłka, cynamon, ksylitol (5g z 25g) oraz sok i rozdrobnić 2 s/obr. 4, podgrzać 5 min/100°C/obr. 1. Wyłożyć nadzienie do naczynia żaroodpornego.
Masę jabłkową posypać kruszonką, piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 180°C przez około 25 – 30 minut (dopóki kruszonka nie nabierze złocisto-brązowego koloru). Podawać na ciepło.
Chcę poznać darmowy dzień diety Thermomix edycji zimowej KLIK
Nie chcę liczyć kalorii, potrzebuję diety Thermomix KLIK
Wartość odżywcza:
Energia: 235 kalorii
Białko: 3,0g
Tłuszcze: 10,4 g
Węglowodany: 61g