Koktajl bananowo-czekoladowy
Składniki
banan 120g
awokado 70g
mleko spożywcze, 2% tłuszczu 150g
kakao naturalne 2g
miód pszczeli 5g
Sposób przygotowania
Banan i awokado obrać i podzielić na części, wrzucić do miksera/blendera dodać mleko, kakao i miód. Całość zmiksować. Najlepiej smakuje bezpośrednio po wykonaniu, schłodzone.
Sposób przygotowania Thermomix
Do naczynia miksującego dodać obranego banana, awokado, mleko, kakao i miód. Całośc zmiksować 5sek./obr 7-10.Najlepiej smakuje bezpośrednio po wykonaniu, schłodzone.
Wartość odżywcza 1 porcja:
Energia 290 kcal
Białko 7,4g
Tłuszcze 12,9g
Węglowodany 40,6g
Zobacz:
Koktajle owocowe i warzywne- sposób na zdrową przekąskę