Kurczak grillowany na sałatce
Składniki
mix sałat garść
kukurydza 60g
cebula czerwona 30g
ser feta 10g
mięso z piersi kurczaka (bez skóry) 100g
papryka żółta 100g
papryka czerwona 100g
pomidory 100g
rzodkiewka 50g
jogurt naturalny 50g
majonez 5g
ketczup 20g
Sposób przygotowania
Mięso z piersi kurczaka przekroić wzdłuż, tak by powstały cienkie płaty. Przyprawić i grillować za pomocą grilla elektrycznego lub na patelni grillowej z obu stron. Jednocześnie odcedzić kukurydzę i przepłukać na sitku wodą. Cebulę pokroić w piórka. Paprykę, pomidor i ser pokroić w drobną kostkę. Rzodkiewkę pokroić w plastry.Grillowane mięso pokrój na plastry. Przygotuj sos (jogurt, majonez, keczup). Na talerzu położyć umytą sałatę lub mix sałat. Dodaj pokrojone warzywa, ser, kawałki mięsa. Całość polej sosem.
*Do przepisu możesz użyć jednego koloru papryki.
Wartość odżywcza
Energia 345 kalorii
Białko 31,5g
Tłuszcze 9,8g
Węglowodany 4,4g