Owocowy budyń jaglany
Składniki:
kasza jaglana 50g
mleko spożywcze, 2% tłuszczu 400g
borówka amerykańska, mrożona 100g
masło ekstra 10g
banan 120g
Sposób przygotowania tradycyjny:
Na sitku przelewamy kaszę, do pozbycia się goryczki. Zalać woda i ugotować. Odlać wodę, zalać mlekiem, dodać owoce, wanilię, masło i zblendować.
mus owocowy- zmiksowane owoce z bananem lub ksylitolem.
Sposób przygotowania Thermomix:
Do naczynia miksującego TM dodajemy kaszę i miksujemy czas 1 minuta obroty 10, Zalewamy mlekiem, dodajemy ziarenka wanilii i gotujemy 10 min/100 stopni obroty 2 pod koniec dodajemy masło.
mus owocowy- zmiksowane owoce z bananem lub ksylitolem.
Wartośći odżywcza 1 porcja:
Energia 620kcal
Białko 20,6g
Tłuszcze 18,8g
Węglowodany 95,9g