Sałatka grecka z grzankami
Składniki
Pomidor 200g
ogórek 50g
Papryka czerwona 50g
Cebula 50g
Oliwki czarne marynowane 20g
Ser typu “feta” 50g
Oliwa z oliwek 5g
Do smaku: ocet jabłkowy, oregano suszone sól i pieprz
Sposób przygotowania
Warzywa umyj. Pomidory i ogórek pokrój w kostkę. Paprykę przetnij na pół, oczyść z gniazda nasiennego, podziel na dość drobne kawałki. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Wszystkie składniki wymieszaj, skrop olejem i octem, dopraw odrobiną soli i pieprzem. Na wierzchu rozłóż oliwki i kawałki sera. Posyp oregano. Pieczywo przypraw i zrób tosty.
Wartość odżywcza 1 porcja:
Energia 350kcal
Białko 14,8g
Tłuszcze 16,4g
Węglowodany 37g